Skip to content

Arbetsglädje

Hem arrow Arbetsglädje Föreläsning arrow Vad säger tidigare deltagare…


VAD SÄGER TIDIGARE DELTAGARE

Image

Skyddsombudet fyller 100 år

Östra och Västra Skaraborg hade skyddsombudskonferens på Axevalla med över 160 deltagare

Den 26 september firade vi att skyddsombuden fyller 100 år. Det gjorde vi med att samla alla skyddsombud till en inspirationsdag. Först ut på programmet var Ron Watson från Malmö som pratade om Arbetsglädje. En mycket inspirerande timme med många skratt och goda tips hur vi ska plocka fram det positiva.

Marie Olsson, IF Metall Östra Skaraborg, september 2012 


ImageTack för att du var hos oss förra fredagen! Det var så trevligt och inspirerande! Många av lärarna har kommit till mig och tackat för denna positiva start på läsåret. Läs mera på skolans egen hemsida…

Helen Olesen, Rektor Montessoir Bjerred, augusti 2011Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Hej Ron och stort tack för den fina, inspirerande och samtidigt tänkvärda föreläsningen vi fick i fredags! Deltagarna var så nöjda med dig och ditt budskap, vilket jag på detta sätt vill förmedla! Än en gång Tack! och många hälsningar från Lunds kommun.

Britt-Marie Partoft, Lunds kommun, Kommunkontoret, Personalavdelningen Löneenheten, april 2010


  Ron Watson föreläser om arbetsglädjeVi är väldigt nöjda med din insats och självklart får du lägga till mitt namn i din referenslista.

Christina Hedenskog, USÖ ANIVA anestesiavd, Universitetssjukhuset Örebro, augusti 2009


Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Han har under en rad av år hållit föredrag och kurser med tema Arbetsglädje. (Ron) var därför en självklar föreläsare och kunde ge oss alla många kluriga tankeställaredels om vårt eget bidrag till arbetsgruppens arbetsglädje, men också om hur arbetsgruppen kan ”smitta” en hel arbetsplats både med positiva och negativa tankar.

Malin Ståhl, Företagssköterskan 1-2009


Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Hej Eva! Det gick jättebra i fredags!!! Vi var väldigt nöjda med Ron och sån tur att han kunde ställa upp!!! Föreläsningen uppskattades verkligen och folk pratade mycket om den under after worken vi hade efteråt! Jag kommer varmt att rekommendera er och Ron!

Victoria Hamnäs, SWEP International AB, Landskrona, 2008


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje A

tt på ett glatt sätt förmedla allvarliga saker är av stor vikt för oss. Det gjorde Ron med bravur.

 
Ann-Sofie Cederörn, Karolinska Universitetssjukhus, Huddinge, 2007.


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje
Tack än en gång för en mycket givande förmiddag. Jag har träffat alla arbetslag den här veckan och alla är mycket nöjda och tycker att de har fått en positiv start på terminen. Det som många har tagit fasta på är att formulera om meningarna så att man kan klara sig utan ordet "inte".

Enhetschef Gun-Britt Nordin, Glanshammarskola, Örebro Kommun, 2007.


Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Tack för senast. Vi har fått mycket uppskattning för våra dagar från personalen. Många pratar om vilken energi kick man fick av din förmiddag/eftermiddag. Det känns bra.

Margareta Bengtsson, Landstinget Halland, 2007.


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Åter igen: tack för senast! Det var mycket inspirerande att höra din föreläsning. Att du levererade så otroligt bra trots den jobbiga och stressiga situation…-imponerande! Här ser du också de fina resultaten från utvärderingen.

 Projektledare Erik Blomgren, Confex Sverige, 2007.


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Tack för ytterligare en kanoninsats. Och med sådana talare är det inte konstigt att helhets intrycket också blev bra. Om du någon gång behöver en referns förresten, så be dem ringa mig

Projektledare Fredrik Samuelsson, Confex Sverige, 2007.


Ron Watson föreläser om arbetsglädje
Tack för dina mycket uppskattade föreläsningar om arbetsglädje. Ditt budskap gick hem hos oss alla. Mycket god spridningseffekt!!!!! Jag har redan rekommenderat dig som föreläasaee till en kollega här på sjukhuset, ifall den kliniken också vill arbeta med hälsa på arbetsplatsen.

Britten Hedlund, Avd.chef. Infektionskliniken Länsjukhuset Halmstad, 2006.


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Jag vill tacka för en underbar dag på Bjärsjöladgårs Slott den 5/5. Jag var en av deltagarna från Ängshamns förskola och skola AB. Din föreläsning gav inskikt och glädje!

Jenny Anderberg, Ängshamns förskola och skola AB, 2006.


Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Värderingen gav många redskap inom positivitet, glädje/arbetsglädje, uppmuntran och samarbete. Deltagarnas egna kommentarer: "Mycket tänkvärt att ta med sig tillbaka, Engagerad föreläsare. Ämnet berör oss alla. Mycket goda tankar, mycket klokhet och visdom. Viktiga påmininnelser. Vilken människa! Mycket givande." Flera gånger: "man får glädje med sig".

Berit Ardne, Karolinska Universitetssjukhus, Solna, 2005.


Ron Watson föreläser om arbetsglädje 
Vill  bara säga att jag fått många positiva kommentarer kring Ditt föredrag. Det kändes som att det blev en alldeles lagom mix av allvar och skratt. Jag kan berätta att budkspet också gick hem. Jag är glad att jag har din bok, den kommer jag att använda mig av i olika sammanhang. Dessutom kommer jag att rekommendera Dig till alla mina kollegor inom Linköpings universitet.

Pia Ruthgård, Linköpings Universitet ITN, Campus Norrköping, 2004.


Ron Watson föreläser om arbetsglädje 

Du satte märke i över 30 själar och ett fint märke. Har hälsat min fru och tackat för rekommendationen.

 Bengt Wicksén, Kontorschef, Länsförsäkring Gotland, 2004.

Vill börja med att tacka för en mycket bra föreläsningsdag, man behöver verkligen lite påfyllning i positivt tänkande ibland.

Catharina Jakobsson, Länsförsäkring Gotland, 2004.


Ron Watson föreläser om arbetsglädje 

Nu har vi haft vår studiedag kring temat arbetsglädje. Ron Watson blev en inspiratör för personalen i a söka glädje och vi är mycket nöjda. Många skratt och tänkvärda reflektioner, enkla tydliga övningar som gav "aha"upplevelser. Tack för din rekommendation av föreläsare, jag kan verkligen rekommendera honom vidare till liknande personalgrupper.

 Gun-Marie J-Wicksén, Rektor, Svedenskolan, Solna, 2004.


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Tack för tänkvärd föreläsning. Du var verkligen uppskattad. Du har fått många lovord!

Marie Louise Wiksten, Vattenfall AB Vattenkraft, Luleå. 2003.


Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Lagom krävande start på våra dagar - stanna upp, lyssna, ta till dig. Tänkvärt, positivt puffande framåt. Passade oss mycket bra.

Per Anesten, VD Pernod Ricard Sweden AB, 2002


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Tak for sidst! Jeg kan fortælle, at mange kolleger i løbet af dagen referede til det du havde fortalt. Det lød flere gange "som Ron sagde" etc.  Så dit bidrag har lagret sig hos mange. Jeg synes især det gør stort indtryk, når du førtæller om hvor lang tid vi bruger på arbejdet, på¨hvordan det er letter at leve i fortiden eller i fremtiden og hvor svært det er at leve i nuet. Samt udviklingen til voksen-voksen tilstanden i virksomhederne.

Lone Skov Al Awssi, SAS Buisness Travel, København, 2000.


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje
Tak for 2 gode dage Det har virkelig været mig en fornøjelse, at opleve dig og jeg mener, at mine kollegær hver især har fået noget ud af di indlæg. Det er jo meget forskelligt hvad man hver især vælger, at "tage med hjem".  Tilbagemeldingerne har vret positive, og de syntes, at "du var god". Og det med at tage imod tak, er gået rent ind, og fromemmelsen af at "jeg" har en mulighed for at påvirke tingen er havnet hos en hel del. Det de også god kunne lide ved dig, var at du var "en almindelig" mand, nede på jorden, og du udviste respekt for dem, ikke noget at pege fingre.

Britta Wollmer, SAS Buisness Travel, København, 2000.


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Ett hjärtligt tack för Din strålande föreläsning "Gladje i Arbetet" vid vårt årsmöte i Södertälje 21 mars. Mellan fnissen och gapskratten fick vi alla en hel de att känna igen och betänka. Det har faktiskt ringt en hel del medlemmar till mig under den gångna veckan och berättat hur de har testat dina tips och blivit varse hur rätt dessa är. Jag hoppas att vi kan tillgodogöra oss åtminstone en del av alla råd och tips vi fick under de tre timmar.

Bo Bäckman, Hemsybutikerna AB, Halmstad, 1999.


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Här kommer den ocensurerade sammanställningen av utvärderingarna från ditt seminarium Arbetsglädje och medarbetarskap i Västerås den 28 maj 1998. En trevlig läsning med tanke på alla positiva synpunkter, eller hur? Jag hoppas vi får anledning att träffas igen i liknande sasmmanhang! 

Carl-Eric Gestberg, ABB Support AB, Västerås, 1998.


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje

Tack för medverkan i vårt nätverksseminarium för ekonomichefer på Arlanda den 3 juni! Ditt inslag var uppskattat av deltagarna och kommentare som framkom var bland annat:

"Alltid annars när jag åker på kurser eller seminarier är innehållet fullspäckat med fakta och jag är alldeles slut efteråt. Det här inslag gav mig tillfälle att hitta andrum och koppla av lite." "Viktiga frågor som tas upp för sällan."

För oss var det första gågnen i denna formen och vi ser direkt möjligheter för hur vi kan utveckla ämnet inom denna and andra utbildningar. Vi får säkerligen anledning att återkomma. 

Gunilla Bruun Bengtsson, Riksrevisionsverket, Avdelningen för Ekonomi och Resultatstyrning, Stockholm, 1996.


 Ron Watson föreläser om arbetsglädje 

Denna dikt fanns att läsa idag i Tidnignen för anställda. Jag tyckte den var så bra så att du också kunde få del av den.

Anna-Greta Wisén, Vingåkers Kommun, Socialförvaltning, Vingåker, 1995.

En prosaisk tankedikt om en konferens i november "Tänk positivt" och ett tack till socialförvaltningen ledningsgrupp som arragerade. Från en deltagare:

Och dagen som började så dåligt…

 
Det är novembermorgon, usch va mörkt och trist,
Det är kallt och blött och ruggigt, och vitt på varje kvist.
Jag ska till jobbet fara, gå på konferens,
Jag kommer säkert önska, jag var nån annanstans.
 
Få se nu vad det hela, skulle handla om
nån snubbe skulle snacka, som kallar sig Ron.
Det är om arbetsglädje, och positivitet,
är lätt för han att säga, som har betalt för det.
 
Men jösses då nu måste jag fnittra helt diskret,
han är ju riktigt rolig, en lustiger profet.
Och tänk han har ju rätt, i så mycket som han säger,
hur har jag kunna glömma så värdefulla grejer.
 
För visst finns det små guldkorn, i livet varje dá
och småsaker på jobbet, som få rmig att bli glá.
Han säger man kan samla en egen liten skatt,
att spara på små stunder, som lockat oss till skratt.
 
Ensam fram i salen, med en svada - igen lik,
så lyckas där Ron Watson att fängsla sin publik.
Som kronan uppå verket är rmiddagen en fröjd,
när jag går ut i natten, så känner jag mig nöjd.
 
Det är novemberafton, med vacker frostig kvist,
på himlen gnistrar stjärnor, och luften känns så frisk.
Sån tur att jag blev bjuden på denna konferens,
sån tur jag inte skulle iväg nån annanstans…  

 

 

 

 

Ron Watson

Sedan 1983 har Ron arbetat som föreläsare, författare och coach. Han har hållit föredrag och kurser för tusentals människor inom både den privata och offentliga sektorn. Han har varit delägare och redaktör/skribent för fortbildningsbrevet Strategier. Dessutom är han författare till boken Arbetsglädje.

Ron är socionom och fil kand i filosofi. Han är utbildad i NLP och i interaktionistisk psykoterapi.

Mike Pegg har tränat Ron i Encouragement och Binnie Dansby har tränat honom i Source Breathwork.

RON WATSON UTBILDNING AB

Postadress:
Repslagaregatan 9B
SE-211 21 Malmö
Sweden
Tlf:
+46 (0)40-23 25 10
Fax:+46 (0)40-23 46 20
Mobil:+46(0)706-99 57 84
Epost: Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det

YouTube Channel